23 september 2011

äppelkräm

Jag och syster åt äppelkräm till mellanmål, och det var så gott att det är värt att dela med sig av!

2 portioner äppelkräm:
6 små eller 3 stora äpplen (skalade och delade i små bitar, kärnhuset ska bort)
2 dl vatten
3 msk socker (ev mer, smaka av och bestäm själv hur sött ni vill ha)
Lite malen kanel (mald)
1,5 msk potatismjöl

Koka äppelbitarna tillsammans med vatten, socker och lite kanel.
Koka tills äpplena mjuknat, ca 5-7 minuter.
Ta av kastrullen från värmen och rör sönder äppelbitarna.
Rör ut potatismjölet med någon matsked vatten, och blanda ner i kastrullen med kräm.
Låt koka upp igen under omrörning och servera sedan ljummen eller kall, med kall mjölk.

Bon appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar