03 september 2011

rabarberpaj

Jag insåg nu att jag helt glömde av att berätta hur jag gjorde min supersmaskiga rabarberpaj (i juni...), så här kommer receptet!

1. Skala 5-6 rabarber med antingen en kniv eller en potatisskalare.
Eller så kan man bara försiktigt dra av skalet, det är inte så noga.

2. Skär rabarberna i 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.

3. Häll sedan över 1-1½ dl socker och 1 msk potatismjöl.
Detta gör man (som de flesta vet) för att rabarberna blir supervattniga annars.

4. Blanda 1½ dl vetemjöl och lika mycket havre tillsammans med 2-3 msk socker i en skål.
Blanda sedan i 100g smör med fingrarna eller en gaffel. Sprid sedan blandningen över rabarberna.
In i ugnen på 225 grader i 15-20 min (eller tills pajen börjar bli gyllenbrun).

5. Servera sedan med vaniljsås, glass eller grädde. Jag valde vaniljvisp. Yum!

1 kommentar:

  1. nejmen hallå lilla rebecca. greetings from norrland xP tipstips på paaajen: häll i sirap i smeten, hur mycket du vill så blir den knäckig och god. och typ... ähm... kokos är ju gott att ha i smeten också. byt ut lite av sockret som du har med rabarberna till sirap också. hihihi det är gooott

    SvaraRadera