16 januari 2011

jag tänker på mat...

... och när jag tänker på mat tänker jag på hur alla vill att det ska gå fort att laga mat. Vi har en bok hemma som heter "100 rätter på 20 min" - det tar aldrig 20 minuter. Aldrig! Det tar minst det dubbla. Men pestolaxen är ju fett värt det. (Får lägga ut ett recept på den någon gång, för den är gudomligt god!)

När jag har tänkt på det så tänker jag på att folk glömmer tacos fullkomligt. Så nedrans djävulusiskt gott så jag tror jag dör! Och det tar bara en halvtimme, när man väl har kommit in i rutinen vill säga; i början tar det kanske runt 45min. Självklart beror ju tiden på vad man ska ha i sin taco.
Det jag hinner fixa på en halvtimme är: gurka, tomat, sallad, majs, ananas, ost och köttfärs. Grönsakerna hackas, ananasen skärs upp, osten rivs, och köttfärsen steks och får i sig tacokrydda. (Ibland händer det att vi lägger till paprika, rödlök och guacamole, men det är väldigt sällan.) Sedan värms tacoskal och tortillas i mikron; fram med gräddfil och tacosåser och allt det vanliga man dukar fram (som i tallrikar, glas och bestick), och så är det klart!
Underskattat som tusan, måste jag säga! För det är ju så galet gott, enkelt, och det går fort!

Vi ska äta tacos idag. För att vi inte gjorde det i fredags.
Jag tycker om min tacoberoende familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar