Jag bakade kladdkakemuffins i eftermiddags, eftersom det senare vankades kakkalas hos Oskar (för första gången på typ 1,5 år O.O).
Ett förstklassigt, klassiskt recept från "Första bakboken med Johanna Westman användes (återigen - mest använda sidan i hela boken; kladdkakekladd överallt ;)):
2 ägg
3 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g mjöl
In i ugnen i 30min om man vill göra kladdkaka, och typ 25 om man gör stora muffinsar, som jag gjorde. 20st blev det - på en dubbelsats, höhö. Och så hade jag i någon matsked kallt, färdigbryggt kaffe också, för att få en aningen intressantare smak; jag tycker att kladdkaka lätt kan bli lite slätstruket, även om det alltid är gott som attan! Varför är det så egentligen? Typ för att det innehåller allt som är onyttigt, och smakar choklad. Wonderful.
Har ni aldrig testat detta underbara recept, så tycker jag verkligen att du ska ta och göra det! Lätt att göra, och som sagt ruskigt nedrans supergott!
Bilder finns dock tyvärr inte, för alla muffinsar är uppenbarligen slut... ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar